сряда, 27 юли 2011 г.

Cloudkicker е...



...Бен Шарп – one-man project.

Бен твърди, че не му струва абсолютно нищо да прави музика, защото записва китарните и бас партиите на лаптопа си, а барабаните ги програмира. После смесва всичко с програма за миксиране.



„Единственото, което ми бърка в джоба, са струните за китарите, но аз си имам и друга редовна работа, така че това не е чак такъв проблем.” – шегува се Бен.

Той е роден и израстнал в LA, но в момента работи и музицира в Охайо. Ако го срещнете през деня, сигурно никога няма да предположите, че това е Ритащиятоблаци, който е способен с мощността и дълбочината на звука, създаден в домашни условия, да ви запрати в центъра на бурята, да ви изсипе с пороя и да ви изтощи и подгизне до кости с емоцията, която оставя след себе си неговата музика.



Бен твърди, че черпи вдъхновение от полиритмията в музиката на Meshuggah, но...държи ушите си на щрек за всякакъв стил и жанр групи и дори ги отбелязва в „top friends” списъка във фейсбук профила си.



„Няма много тежки банди, ако надникнете. Даже Meshuggah едва ли съм слушал повече от няколко месеца, но ако трябва да посоча група, която ме е вдъхновила конкретно за моите неща, това е тя.” – признава си Бен.



Ние пък ще му признаем, че неговите компизиции ни идват точно на място и на време, когато сме в настроение за сритване на облаци. Няма нищо по-пречистващо от усещането да разрушиш и съградиш отново небето в себе си... Нали?

Няма коментари: